Några nya mineral insamlade i trakterna runt Zinkgruvan sista tiden. Det är en fältspat-kristall, blyglans, kopparkis med koboltglans, samt en terminerad svart turmalin.

IMG_1272 IMG_1274 IMG_1284 IMG_1289

2 Svar på “Zinkgruvan-trakten”
  1. Felix skriver:

    Hej Per. Det var jag som var med när du visade vags runt vid Ingelsgruvorna. Jag lade märke till din Rökkvarts i dolomit från Rumänien i bildgalleriet. Jag läste för några dagar sen på fake minerals blog som du länkar till, att just kvarts och dolomit
    från den platsen i Rumänien ofta bestrålas för att få turister att bli mer attraherade av dom. Ville bara tala om det M.V.H Felix

  2. admin skriver:

    Ja, det stämmer bra. Jag har även rökkvarts med spessartin från Kina som t.o.m. geigermätaren reagerar på. Det är väldigt vanligt att t.ex. ädelstenar värmebehandlas, fluoriter oljas osv. för att få fin färg.

  3.  
Lämna ett svar