Mina experiment att använda fokusstackning med CombineZM för att få ett bättre skärpedjup vid makrofoto börjar nu bli bättre. Jag har inte en riktig systemkamera utan en Fujifilm s6500fd och manuell fokus är inte tillräckligt bra för detta så oftast missade jag en del i fokusområdet. Nu har jag skaffat en Makrosläde som fungerar mycket bättre. Jag använder också en Raynox DCR-250 och ibland ett bakvänt 50mm objektiv som makrolins.

Här är några bilder jag är nöjd med. Det är Cerussit?? från Lovisagruvan, Magnetkis på Kalcit från Garpenberg, Fluorit Pyrit och Kalcit från Täby, Hemimorfit från Lovisagruvan, Pyromorfit från Tyskland och Vanadinit från Marocko. Bildutsnittet varierar mellan 1-3 cm på de olika bilderna. Klicka på bilderna så öppnas dom stora i ett nytt fönster.

Cerussit? LovisagruvanMagnetkis på Kalcit GarpenbergFluorit, Kalcit, Pyrit, TäbyHemimorfit LovisagruvanPyromorfit TysklandVanadinit, Mibladen, Marocko

2 Svar på “Bättre fokusstackning”
 1. Toni Kemhagen skriver:

  Hej Per!
  Fina bilder du får till!
  Jag läste om att i nya Adobe PhotoShop CS4 finns det nu sÃ¥ att man kan lägga ihop flera bilder med olika skärpedjup ocksÃ¥. Jag har inte själv provat…

  Hälsningar Toni

 2. admin skriver:

  Tack! Vilken snygg sida du har och vilka fantastiska bilder. Jag hade ingen aning om att du har sådana talanger och hobbys.
  /Per

 3.  
Lämna ett svar