Nu finns det hopp. Har byggt nya stuprörsledningar och börjat återfylla framsidan och har satt membran och matta på hela baksidan. inte mycket kvar nu. Senaste veckorna har inte funnits någon tid över till mineral och gruvor, det ska bli riktigt skönt när det är klart även om tomten inte blir sig lik på ett tag.

2 Svar på “Dränering del 3”
 1. Bo Granholm skriver:

  Hej!

  Jag undrar vem som har rekommenderat er att montera platon på er källarvägg.
  Jag tycker det ser ut som ni har uppvärmd källare och då fungerar platonmetoden felvänt. För att få en uppvärmd källare (över ca.16 gr.+) skall kunna bli torr måste man värmeisolera från utsidan med t.ex. Pordrän-metoden eller liknande.
  Gå in på http://www.pordrän.se och läs vad som måste till för att få boendeklimat i en källare.

  MVH Bo

 2. admin skriver:

  Jag är medveten om att isolering på utsidan möjligen varit det optimala.

  Nu har vi i alla fall en luftspalt mot väggen i och med mattan som gör att väggen kan luftas och kondensera utåt.

  Tidigare har det inte varit något och vi har ändå inte haft några fuktproblem.

  Vi har haft fukt på en fläck där stuprörsledningen varit sprucken och stopp i en bit ner i backen, överallt annars har väggarna varit torra.

  Uppgrävningen har mest skett pga källartrappsbygget och trasiga stuprör. Dessutom har vi kommit väldigt billigt undan med detta pga eget arbete och bra kontakter så isodrän eller pordrän har inte varit aktuellt.

 3.  
Lämna ett svar