Jaha, då är vi ungefär mitt i sommaren och det svenska sommarvädret har infunnit sig.

Ungefär halva min semester har gått och jag har ännu inte fått till en enda gruv- eller mineraltur. Familjen och huset har fått gått före än så länge. Vi har dock haft ett par lediga dagar i Stockholm och jag fick se Naturhistoriska riksmuseets mineralsamling.

Jag har avverkat första släpet med matjord för att återställa tomten på baksidan och så har vi börjat med att byggga form för att gjuta källartrappan på framsidan så det blir nog inga utflykter på ett tag till. Jag ska åtminstone unna mig minst en bra mineraltur och minst en bra gruvtur innan semestern är slut.

Brevbäraren kom ändå med ett par bra kinesiska mineralstuffer häromdagen, en stor pyromorfit och en lika stor med pyritkristaller på kalcit.

Ett svar på “Mitt i sommaren och semester”
  1. Kerstin skriver:

    Hej o hå, jättefina bilder. I morgon ska vi göra våran första svamputflykt.

    Mamma

  2.  
Lämna ett svar